[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Jedním z nenahraditelných vitamínů pro naše zdraví je i vitamín D, který je přezdívaný i jako “sluneční vitamín”. Tuto přezdívku má hlavně proto, že nejpřirozenější způsob jak “déčko” do svého těla přijmout je pomocí slunečního záření.
V období chladných měsíců, ale slunečního záření dopadající na naši odhalenou pokožku bohužel není dostatek, proto i hladina vitamínu D klesá. Na podzim a v zimě bojujeme s deficitem “déčka”, který může vést k problémům jako je například bolest svalů, řídnutí kostí, bolest kloubů anebo zad, respirační onemocnění dýchacích cest nebo zhoršení Vaší nálady.
Nedostatek tohoto vitamínu se může projevit i depresí, únavou, ztrátou vlasů apod.

Potraviny s obsahem vitamínu D
Jak zajistit, aby jsme na podzim a v zimě měli vitamínu D dost?
Zdrojem vitamínu D jsou kromě slunečního záření i některé potraviny které, když konzumujeme, dokáží zvýšit hladinu tohoto vitamínu v našem těle.
Mezi potraviny obsahující “déčko” patří například:
– houby,
– losos,
– tuňák,
– žloutek z vajíčka,
– olej z tresčích jater a podobně.
Tyto potraviny jsou obohaceny o vitamín D přirozeně. V obchodech můžeme najít i další potraviny do kterých bylo “déčko” přidané. Jde například o některé rostlinné mléka, cereálie, ovesné vločky, džusy a podobně. Pokud Váš jídelníček neobsahuje i tyto potraviny, určitě ho přehodnoťte.
Vhodné alternativy
Doplňky jako lipozomální vitamín D3 nebo D3 v kapslích, nebo dokonce D3 s přidaným vitamínem K2 dokáží pohodně pokrýt Vaši denní potřebu. Jsou 100% VEGANSKÉ a neobsahují lepek. Navíc jsou vyrobené ze surovin, které nebyly geneticky modifikované, takže vyhovují i těm nejnáročnějším uživatelům.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]
[/vc_column][/vc_row]